استان هرمزگان واقع در جنوب ایران، از جمله استان های درگیر با بحران کم آبی، هشت تا 9 ماه از سال دارای هوای گرم و طاقت فرسا بوده و تنها سه ماه پایانی سال هوایی بهاری و نسبتا مطلوب دارد که این گرمای طولانی موجب تداوم خشکسالی شده است
طبق اعلام کارشناسان حوزه آب هرمزگان، شاخص های بحران آب در این استان به مراتب نامطلوب تر از متوسط شاخص کشوری است.
بر اساس آمارها 2 درصد از جمعیت کشور در هرمزگان ساکن هستند در حالی که سهم آن ها از منابع تجدید پذیر کمتر از یک و نیم درصد است.
بیش از 18 سال خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب خشک شدن 365حلقه چاه آب آشامیدنی، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135حلقه چاه بین30 تا 70 درصد شده است.
اگر چه امسال نیز هم چون سال های گذشته میزان بارندگی ها در اقصی نقاط کشور کاهش داشته، اما این کاهش در هرمزگان شرایط بحرانی تری دارد و براساس آمارهای موجود میانگین بارندگی هرمزگان در سال آبی جاری 30 درصد کمتر از میانگین کشوری است.
به گفته کارشناسان شرکت آب منطقه ای هرمزگان میزان نزولات جوی استان قادر به تغذیه میزان برداشت شده از منابع آبی نیست. دوم تیرماه امسال نیز رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب کشور، بندرعباس مرکز استان هرمزگان را جزو 6 کلان شهر بزرگ کشور اعلام کرد که در معرض تنش آبی قرار دارد، یعنی منابع آب و مصرف در این شهرها در حالت سربه سر است.
با وجود آن که مردم این استان به دنبال بارندگی های آذرماه امسال به بهبود وضعیت ذخیره سدهای هرمزگان امیدوار بودند، طبق اعلام سازمان آب منطقه ای هرمزگان بارندگی های دهه آخر آذرماه خارج از آب ریز سدها بود و هیچ یک از چهار سد اصلی استان آب گیری نشدند که این موضوع برای هرمزگان درگیر با کم آبی بسیار نگران کننده است.
می توان با قاطعیت تمام گفت که هرمزگان با یک خشکسالی کم سابقه در 20 سال گذشته رو به رو است که باید با عزمی ملی و همگانی برای گذر از آن گام برداشت.
دریافت وجوه فطریه و کفاره از طریق درگاههای الکترونیکی پستبانکایران ممکن شد.